Kontaktirajte nas: + 385 1 46 41 268

Početak programa Nadzor i korporativno upravljanje

27.3.2017

Počeo je prvi akreditirani program usavršavanja za Nadzor i korporativno upravljanje u Hrvatskoj!
 

Započeo je prvi akreditirani program usavršavanja voditelja za Nadzor i korporativno upravljanje  i izvodi se uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za strukovno obrazovanje odraslih. 

Program je namijenjen je svim sadašnjim  i budućim članovima nadzornih odbora, upravnih vijeća, uprava, revizorskih odbora i svim rukovodećim djelatnicima u samom društvu. 

Program stručnog usavršavanja započeo je predavanjem  prof. dr. sc. Mladena Vedriša “Važnost osposobljavanja u korporativnom upravljanju” nakon čega je uslijedilo predavanje  “Osnovna obilježja trgovačkih društava” koje je održao akademik Jakša Barbić.  

Obzirom da polaznici programa dolaze iz različitih sektora, specifičnost ovog programa je multidisciplinarno znanje koje se stječe. Osim bazičnog znanja iz područja prava i ekonomije, polaznici razvijaju i vještine snalaženja u specifičnim situacijama. 

“Već na samom početku zavladala je euforija koja je potaknula veliki broj pitanja i otvorila interaktivnu raspravu predavača i polaznika programa. Vrsni predavači i pomno odabrane teme rezultiraju upravo znanjima i vještinama koje su neophodne na rukovodećim radnim mjestima.  Već prvo predavanje koje smo slušali primjenjivo je u realnim poslovnim situacijama. Predavači imaju visok stupanj akademskog obrazovanja, ali je važno  što su stručnjaci u područjima o kojima govore. Kroz sadržaj predavanja i pristup edukaciji evidentno je da svi predavači imaju iskustvo u realnim poslovnim situacijama te na primjerima iz prakse educiraju polaznike kako  pronaći i primjeniti najbolja rješenja koja zahtijevaju izazovi upravljačkih funkcija .”, rekao je jedan od polaznika nakon završetka prvog dana predavanja.  

Uspješnim  završenjem programa dobiva se  Uvjerenje koje se upisuje u radnu knjižicu i Certifikat Nadzora i korporativnog upravljanja. Polaznici ovim programom također stječu kompetencije za razlikovanje sastava, ovlasti i odgovornosti upravljačkih i nadzornih tijela te  znanja za razumijevanje ekonomski učinkovitog, zakonitog i odgovornog djelovanja u upravljanju društvima uz razumijevanje područja financija i financijskih izvještaja.

Foto galerija: