Kontaktirajte nas: + 385 1 46 41 268

Najava novog programa

24.7.2017

Effectus od jeseni pokreće novi program cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom Pravni aspekti međunarodnog poslovanja 
 

Suvremeno poslovanje karakterizira neizbježno pravno i poslovno svakodnevno komuniciranje s većim brojem međunarodnih poslovnih subjekata. U realizaciji većine gospodarskih projekata u Republici Hrvatskoj i šire već dugi niz godina su uključeni međunarodni bankarski ili drugi financijski subjekti kao i međunarodne konzultantske kuće i međunarodni stručnjaci različitih profila. Zbog toga, svakom gospodarskom subjektu je u interesu da raspolaže znanjima na temelju kojih može primijeniti adekvatna pravna pravila i npr. odrediti mjerodavno pravo konkretnog ugovornog odnosa ili npr. nadležnost suda ili arbitraže za rješavanje spora u poslovanju s međunarodnim obilježjem i dr. 

Prepoznajući navedenu potrebu i kroz svakodnevnu suradnju s gospodarstvom, EFFECTUS od jeseni pokreće novi program cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom Pravni aspekti međunarodnog poslovanja. Program je koncipiran kroz jedanaest nastavnih cjelina u okviru kojih se razmatraju brojni praktični i svakodnevni problemi s kojima se gospodarski subjekti susreću u praksi u međunarodnom poslovanju (od razmatranja boniteta kupca, naplate ugovorne cijene i prijenosa vlasništva i rizika na kupljenoj robi do tumačenja pojmova u ugovorima i angažiranja odvjetnika u inozemstvu i predlaganja privremene mjere). 

Na programu je angažiran veći broj inozemnih predavača s višegodišnjim iskustvom u praksi što programu daje veliki praktični značaj. 

Više o programu nalazi se na sljedećoj poveznici: http://effectus-akademija.com/?page_id=2887

Foto galerija: